59. Tillväxthack! Arbeta i kluster!

Tillväxthack! Arbeta i kluster!

59. Tillväxthack! Arbeta i kluster!

  • I kluster kan företag tillsammans lösa uppgifter som ingen annan kan.
  • I Agenda 2030 finns många möjligheter för företag av alla storlekar
  • En ny gemensam affärsidé i stället för konkurrens,

Det ligger naturligtvis i ett företags dna att samarbeta. Dock kan det vara en idé på att tänka bortom branschförbund, nyckelkunder och konkurrens för att hitta nya affärer. Jag är övertygad om att det för många företag finns stora möjligheter att skapa nya affärer bara man tänker nytt och nya marknader genom samarbete i stället för konkurrens.

Det finns många intressanta bra kluster, det har ju funnits länge. Jag tycker mig tyvärr ha sett att en del kluster verkar sakna en strategi för vad de vill göra.

Det är liksom; nu ska vi minsann göra ett kluster för miljöteknik…jaha…och? De samlar på företag som om det vore hockeybilder.

Det hade varit bättre om de tänkt…Nu ska vi göra ett kluster, där vi i grupper på 3-4 företag, kan skapa ett erbjudande som skapar mer värde än vad företagen kan leverera enskilt.

Med hybridarbetsplatserna kommer nya möjligheter, de nya sätten att samarbeta finns i molnet. Där har du 100% koll på processen, det företag som utför arbetet kan variera över tid i processen.

Vill du få ditt företag att skapa värden, arbeta i kluster!


Svenska Molnlösningar AB

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna hemsida använder inte cookies  Mer om integritetspolicy