11. Undvik färdiga mallar vid strategisk planering

Undvik färdiga mallar vid strategisk planering!

Undvik färdiga mallar vid strategisk planering

Vid strategiplanering analyseras ofta fram en stor mängd av formuleringar. Allt detta som matas sedan in i färdiga affärsplansmallar eller tabellbaserade datorsystem. En mall som man måste fylla i uppmuntrar till att mata in mer och mer.

I en traditionell affärsplan eller tabellbaserade datorsystem försvinner lätt informationen, man tappar bort sig bland alla önskningar.

När man sedan ska följa upp sin planering, får man försöka sammanställa resultatet av alla önskningar i en Power Pointpresentation.

Arbeta därför med korta stringenta texter, tillsammans med strategier. Undvik färdiga mallar och önskningar, då strategisk planering och önskningar inte hör ihop.

Med ett visualiserat ledningssystem där man istället för önskningar använder genomtänkta strategier. Metodvaran har inbyggd Consulting, då det innehåller ett evidensbaserat metodstöd i form av korta filmer. Då allt är visualiserat, kan alla samlas runt bilden och föra en dialog om vad som är det bästa för organisationen/företaget.

Vid projektets start börjar alla arbeta adaptivt och agilt. Har du sedan en genomtänkt strategi lyfter verksamheten omgående.

Trött på att göra PowerPoints och att genomföra onödiga möten? Använd då verksamhetsdriven-IT och visualisering i ditt arbete.Svenska Molnlösningar AB

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna hemsida använder inte cookies  Mer om integritetspolicy