12. Visualisera din strategi på en sida!

Visualisera din strategi på en sida!

12. Visualisera din strategi på en sida!

Hur många gånger har du inte själv gjort en presentation eller sett en presentation med långa texter? Hur kommunikativa är dessa presentationer egentligen?

En mottagare kommer bara ihåg en liten del av en presentation. Ett allmänt mått är en person bara kommer ihåg ca. 10 – 30%. från en ordrik presentation.

Även om lättillgängliga proffsbilder har gjort presentationerna mindre ordrika, så kommer tolkningen av vad bilden ska förmedla att variera hos människor.

I programvaror som arbetar med visualisering, är nyckeln till framgång om den skapar en systematisk mental modell för ledare och medarbetare. Då kan de relatera till visualiseringen från minnet dag ut och dag in med samma igenkännande mönster.

Om du visualiserar din strategi på en sida och alltid använder samma layout blir den lätt att komma ihåg och sannolikheten för förändring betydligt högre än med en ord- och bildrik presentation.

Erfarenheten från dem som använder en strategimodell med en visuell layout är att kickbacken kommer omedelbart och implementeringen har blivit enklare. Även lönsamheten har varit mycket högre än väntat.

Kan visualisering vara svaret på hur du kan öka ditt företags effektivitet?

Vad tror du?


Svenska Molnlösningar AB

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna hemsida använder inte cookies  Mer om integritetspolicy