28. Tycker du att ditt ledarskap är viktigt?

Tycker du att ditt ledarskap är viktigt?

28. Tycker du att ditt ledarskap är viktigt?

Är du en Vd eller chef/ledare inom offentlig sektor/medelstort bolag som jobbar hårt för att få ditt ledarskap att fungera? Du har gått ledarskapskurser, du har läst böcker och du följer med vad som händer på området.

Då vet du att det är ett svårt arbete att få andra människor att bli den bästa upplagan av sig själv. Du måste ge dig ut i verksamheten, visa att du bryr dig om din personal och genom eget engagemang motivera andra samt driva processerna framåt. Med andra ord, du kommer tillbringa mindre tid på kontoret.

Väl tillbaka på kontoret kämpar du med samma gamla stödsystem som verksamheten haft i många år. Hur det än är med det så hinner du inte tänka på det, då du ska göra PowerPoints om läget till nästa styrelsemöte.

Vad kan det vara för fel?

Tänk på! Ditt innovationsledningssystem måste vara anpassat för ditt ledarskap. När man går från att vara chef till ledare, så börjar man arbeta teambaserat/flödesorienterat, då måste ledningssystemet vara gjort för det.

Varningssignaler är:

– Möten utan innehåll och mål online/live

– PowerPoint presentationer

– Många mejl internt

– Tilldelade arbetsuppgifter har inte utförts och mötet går i stå.

– Osv.

Vad har du för önskningar att ditt ledningssystem ska klara av?


Svenska Molnlösningar AB

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna hemsida använder inte cookies  Mer om integritetspolicy