29. Ledningssystem för gemensamma affärsmodeller.

Ledningssystem för gemensamma affärsmodeller

29. Ledningssystem för gemensamma affärsmodeller.

Utveckling av B2B företagande alltid berott på att företag arbetar tillsammans. Företagen har stöttat varandra så att var och en har kunnat bli en trygg leverantör till någon stor kund. Planering för att kunna hålla leveranstiden har skett hos de respektive företagen. Affärsmodellerna varit linjära.

Enligt WWF så gör Sverige ett ekologiskt fotavtryck som motsvarar 4 jordklot/år. Snittet globalt ligger på 1,7. Världen och Sverige behöver ställa om på olika sätt. En lösning är cirkulära affärsmodeller och området växer snabbt.

En typ av cirkulära affärsmodeller som börjar komma hos unga nytänkande nätverkande företag, är delade affärsmodeller. Där är grunden för affären, att några företag delar affärsmodell. När man hittat ett behov på marknaden, bidrar var och en på sitt sätt.

De flesta ledningssystem är i huvudsak konstruerade för att ett enda företag ska använda det. Dessutom hantera systemen bara sekventiella linjära processer. De motverkar även kreativiteten och människors förmåga till affärsmodellinnovation. Det kan vara förödande, då förmågan att anpassa sina affärsmodeller kan vara en överlevnadsfråga för företag idag.

Kontakta gärna mig, kanske har jag lösningen till din nästa affärsidé.


Svenska Molnlösningar AB

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna hemsida använder inte cookies  Mer om integritetspolicy