34. Innovation genom samarbete.

Innovation genom samarbete

34. Innovation genom samarbete.

Samarbete är inget nytt påhitt, det är mer än en nödvändighet. Då; ”uppfinna gör man ensam, innovation uppstår i team”. Detta vet alla utom uppfinnaren som aldrig släpper in de nödvändiga partners som behövs för att få sin uppfinning att lyfta.

Man bör dock veta, det är inte lätt för en uppfinnare att hitta rätt partners i ett litet land som Sverige. Många uppfinnare får leta i många år för att få in rätt kompetens i sitt projekt.

Mötesplatser som t.ex. Open Innovation är en spännande möjlighet. Några större företag har anammat idén och har satsningar i området. ABB SynerLeap och Next 47 (Siemens) är två bra exempel på intressanta initiativ. Next 47 utrycker det så här,” Bridging the gap between great ideas and great business. “  

Om du har ett innovationsprojekt, så kan det vara en god idé att se om det passar in hos någon av dessa två.

Dagens utmaningar är globala och komplexa. Att bygga starka nätverk och koppla ihop mängder av företag/utförare för att snabbt skapa förändring är också en bra metod. Har du ett ledningssystem som ligger i molnet finns stora möjligheter att vara en del av en affärsmodell. D.v.s. pussla ihop en fungerande affärsmodell eller helt enkelt bygga ett nätverk med tillräckliga resurser för att kunna påverka och förändra.


Svenska Molnlösningar AB

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna hemsida använder inte cookies  Mer om integritetspolicy