37. En bild säger mer än 1000 ord.

En bild säger mer än 1000 ord.

37. En bild säger mer än 1000 ord.

Du har säkert hört talesättet ”En bild säger mer än tusen ord”. Det stämmer säkert i många fall. Det är därför det är så viktigt att hitta bra bilder till beskrivningsböcker, skolböcker, artiklar och presentationer m.m. När det gäller jobbet och presentationer som gäller företagets ledning kan det uppta mycket tid att hitta/göra bilder och visualiseringar som blir lätta att förstå och komma ihåg för ledningsgrupp eller anställda.

Då bilder och visualiseringar lagras i långtidsminnet, bör varje företag sträva efter att visa viktiga saker i bilder eller visualiseringar för att få ut information på ett bra sätt.

Som sagt, en bild säger mer än tusen ord! …Men hur många ord ”säger” då en visualisering? Svaret står nog skrivet i stjärnorna. En visualisering kan till exempel göras på ett stort statistiskt underlag eller KPI:er från verksamheten. Det finns programvaror för planering och ledning som visar aktuellt läge i progressen för aktuella strategier. Aktuellt läge kan visas i olika färger eller med hjälp av olika symboler för prioritet etc.

Sitter du och gör PowerPoint-presentationer till nästa ledningsmöte?

…Då arbetar du med all säkerhet i ålderstigna programvaror.

Men jag vill ändå gratulera dig!

Ditt företag har stor förbättringspotential!

Grattis!


Svenska Molnlösningar AB

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna hemsida använder inte cookies  Mer om integritetspolicy