40. Att misslyckas, en framgångsfaktor.

Att misslyckas, en framgångsfaktor.

40. Att misslyckas, en framgångsfaktor.

Den som inte har misslyckats, har inte försökt! Och den som försöker många gånger får stora kunskaper, färdigheter och rejäl kompetens på vägen. Entreprenören vet detta och ser misslyckandet som något övergående, en läroprocess helt enkelt.

”Anti-entreprenören”, är den som inte vågar testa, utmana och försöka skapa förändring. I stället för WOW, vilken möjlighet! …tänker anti-entreprenören, om jag misslyckas – hur går det då för karriären? En tanke som kan vara befogad, då många organisationer inte är speciellt förlåtande.

Helt säkert tackas det nej till många bra projekt, då ett misslyckande kan skada karriären. På grund av detta förhållningssätt, tynar anti-entreprenören sakta men säkert bort kunskaps-, färdighets-, och kompetens-mässigt med tiden. Förmodligen sker det även i många fall en mental och själslig degenerering.

Nu när det finns ”Innovation Managers” eller ”Innovationsledare” överallt i regioner, kommuner och privata företag, hur väljs idéerna ut? Väljs de idéer ut som är värda att testa – eller väljs bara de riskfria idéerna? Värdesätter man processer, erfarenheter och de lärdomar som erhålls på resan?

Hur tänker din region/kommun eller ditt företag?

Kan de se ett misslyckande, att man inte kom ända fram, som en framgångsfaktor?


Svenska Molnlösningar AB

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna hemsida använder inte cookies  Mer om integritetspolicy