42. Statiska planer är lika dumt som det låter.

Statiska planer är lika dumt som det låter

42. Statiska planer är lika dumt som det låter.

Alla som har skrivit en affärsplan, verksamhetsplan eller en strategisk plan, vet vilket stort arbete som ligger bakom. Dokumentet brukar ingjuta respekt och en viss status till de som ligger bakom. Men vad gör dokumentet med oss? Jo, samma sekund som man börjar att sätta sina planer i verket, blir dokumentet obsolet. Dokumentet vittrar sakta men säkert sönder. De åtgärder som genomförs, får deltagarna genom otaliga möten och PowerPoints redovisa för varandra under genomförandet.

Naturligtvis har många olika sorters projekt och planeringsstöd, där planen kan läggas in och exekveras och viss rapportering kan hämtas. Men processen blir managementdriven, informationen ska igenom organisationen. De slutar med att en mängd PowerPoints måste fram, där både texter och visualiseringar måste skapas manuellt för rapportering till ledningsgrupper.

Tänk om! Tänk nytt! Gör din plan i en dynamisk miljö från start. Då tillsammans med ditt team. Se till att åtgärderna är kopplade mot mål och att den dynamiska miljön visualiserar resultatet allt eftersom processen pågår. Det finns stora effektivitetsvinster med att digitalisera till 100% från start, då kan du arbeta interaktivt, adaptivt och agilt.

Bli dynamisk och smart! Nu!


Svenska Molnlösningar AB

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna hemsida använder inte cookies  Mer om integritetspolicy