47. Visualisera din Agenda 2030 strategi.

Visualisera din Agenda 2030 strategi.

47. Visualisera din Agenda 2030 strategi.

FN:s generalsekreterare Antonio Guterres har tidigare deklarerat att 2020-2030 är ett så kallat ‘Decade of Action’. Under FN:s klimattoppmöte COP26 i Glasgow i sas en ny sak som inte tidigare har sagts. Inte lika tydligt i vart fall. Det sas att vi är nu inne i en ”Decade of Innovation.”

Vad innebär det? Jo, vid OECD:s möte i Oslo 2018 om innovation, fick begreppet innovation, en ny definition; ”Något nytt eller väsentligen förbättrat som företaget antingen är först med att introducera på marknaden, eller som introduceras inom det egna företaget för första gången”.

Observera! Man går ner på enhetsnivå.

Detta innebär en del trevliga saker. Bland annat så kommer man att kunna mäta ”innovationsgraden” hos t.ex. en kommun. D.v.s. hur mycket innovativa åtgärder används för att minska CO2 trycket, m.m.

Vad du själv kan göra att skapa en strategi för ditt Agenda 2030 arbete. Sätt ett ”end statment” d.v.s. en strategi där du vill vara 2030. Bestäm dina strategiska mål/KPI:er och bryt ner till aktiviteter som valideras mot KPI:erna.

Använd ett modernt verksamhetsdrivet planeringsverktyg med direkt rapportering. Använd det tillitsbaserade ledarskapet för att få in innovation och förändring som sätter din organisation i Pole position inför framtiden.


Svenska Molnlösningar AB

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna hemsida använder inte cookies  Mer om integritetspolicy