49. Anpassa er eller dö en plågsam död!

Anpassa er eller dö en plågsam död!

49. Anpassa er eller dö en plågsam död!

Vi är mitt uppe i en stor samhällsförändring. Redan 2019 sprängde vi vallen, där 1,5 milj. svenskar har en 3 årig högskole- eller universitetsutbildning eller mer. Sedan dess har ytterligare två årskullar utbildats.

Gymnasiereformen som kom 1985, ligger bakom detta. I samband med reformen byggdes högskolor och universitet ut och gör det alltjämt.

Nu har Generation Y, millennials, (födda 1981-96) processats igenom högskolor och universitet och befinner sig i dag ute i arbetslivet. De sista årskullarna av Babyboomers (födda 1946-64) går nu i pension och har börjat att ersättas av Generation Z, Zoomers, (födda ca. 1997-2012), som är mer ambitiösa och förändringsbenägna än någon annan tidigare generation. Det tillsammans med Millenials som vet att teamarbete är effektivare än att arbeta i stuprör eller i konkurrens i sitt eget företag, gör att vi är på väg in i en ny tid.

Vinnarna i den nya tiden är de som kan ställa om till det tillitsbaserade ledarskapet, där Millenialls och Zoomers får använda sina utbildningar.

Ett beslut som Millenials och Zoomers redan tagit innan de ens har sökt ett arbete, är att de ska kunna välja hur de vill arbeta och att de får vara med i beslutsprocesserna.

För företagen är detta enkelt.

Anpassa er eller dö en plågsam död!


Svenska Molnlösningar AB

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna hemsida använder inte cookies  Mer om integritetspolicy